Varimat 700 mašina za krovne membrane

Napon230V; 400V
Frekvencija50/60 Hz
Snaga3680 – 5700 W
Brzina1.0 – 10.0 m/min
Temperatura100 – 620 °C
KATEGORIJE

OPIS

Leister Varimat 700 mašina za krovne membrane ima visok kontaktni pritisak, obezbeđujući doslednu pouzdanost procesa pri zavarivanju termoplastičnih membrana na ravnim krovovima. Najvažnije su laka konverzija sa 230 na 400 V i inovativni okretni mehanizam za umetanje dizne brzo i bez napora. Fleksibilna zadnja transportna osovina obezbeđuje uravnoteženo rukovanje i omogućava VARIMAT 700 da se kreće pravo bez korekcije. U zavisnosti od primene, može se podesiti tako da se prilagodi zavarivanju na terenu ili zavarivanju detalja blizu ivica.

VARIMAT 700 automatska mašina za zavarivanje je dizajnirana za različite primene: bilo za krovnu montažu ili izgradnju bazena, hidroizolacione membrane se obrađuju pouzdano, brzo i ekonomično. Kamionske cerade i reklamne reklame se takođe mogu pouzdano zavariti sa VARIMAT 700. Povećani kontaktni pritisak daje prednost kompenzujući neravnine na podlozi uzrokovane zatvaračima, šavovima ili nesavršenostima u izolaciji. Sofisticirani koncept vazdušne pregrade, sada odvojen od valjka za pritisak, sprečava nabore tokom zavarivanja i obezbeđuje atraktivan izgled šava uz optimizaciju protoka vazduha.

Nadzorni pomoćnik za zavarivanje uverava korisnike da zavareni spojevi ispunjavaju zahteve kupaca i standarde visokog kvaliteta. Ako se prekorače postavljena ograničenja parametara zavarivanja (temperatura, brzina i zapremina vazduha), VARIMAT 700 emituje zvučni i vizuelni signal upozorenja. Kao i druge Leister automatske mašine za zavarivanje, VARIMAT 700 je takođe opremljen proverenim Leister sistemom kvaliteta, takođe poznatim kao LQS-Roofing. Ovo omogućava korisnicima da dokumentuju kvalitet zavarivanja i kreiraju izveštaje o podacima podržanim GPS-om koji mogu da se sačuvaju i dele preko aplikacije myLeister. U slučaju podnapona (do maksimalno 20%), sistem upravljanja napajanjem pomaže da se postigne i održi potrebna temperatura zavarivanja. Čim podnapon pređe 20%, VARIMAT 700 se automatski isključuje, pošto se podešeni parametri zavarivanja više ne mogu održavati, a kvalitet zavarivanja više ne može biti garantovan.

Da bi se osiguralo da su tačni parametri zavarivanja postavljeni, Leister nudi pouzdane profile zavarivanja i „biblioteku“ proverenih recepata za zavarivanje u aplikaciji myLeister. Leister-ovi skandinavski kupci su želeli da automatska mašina za zavarivanje bude opremljena LED radnim svetlom, pa su Leister inženjeri primenili ovaj predlog tokom razvoja VARIMAT 700. Dakle, sa ovom automatskom mašinom za zavarivanje krovova moguće je raditi u zoru, sumrak ili u neprikladnim uslovima osvetljenja uz optimalno osvetljenje zone zavarivanja.

Veliki ekran sa rotirajućim dugmetom za podešavanje čini VARIMAT 700 intuitivnim za rad. Prilikom razvoja ove Leister automatske mašine za zavarivanje, prikupljene su informacije od izolatera krovova i proizvođača materijala što se dodatno ogleda u njegovom funkcionalnom dizajnu i pogodnosti za gradilišta. Automatski zavarivač bez četkica, koji se lako održava, svodi servis na minimum, čak i pri intenzivnim radnim opterećenjima. Hibridni keramički ležajevi su korišćeni za motore ventilatora, obezbeđujući dug radni vek čak i pod velikim opterećenjima.

Isporučen u robusnoj transportnoj kutiji, VARIMAT 700 se može lako, ergonomski i bezbedno prenositi. Da bi se prilagodili individualnim zahtevima kupaca, VARIMAT je dostupan u dve dodatne verzije: VARIMAT 500 i VARIMAT 300.

  • Pouzdanije zavarivanje zbog povećanog kontaktnog pritiska
  • Lakše navođenje zahvaljujući pokretnoj transportnoj osovini
  • Lako umetanje dizne
  • Signal upozorenja za podnapon
  • Lako prebacivanje sa 230V na 400V

 

Dodatni tegovi
Dodatni tegovi

 

Tegovi koji se mogu ukloniti

Za postizanje većeg kontaktnog pritiska, VARIMAT 700 ima osnovnu težinu od 14 kg i dodatnu težinu od 3 kg. Obe težine se mogu ukloniti radi lakšeg transporta

 

Trouglasti dizajn
Trouglasti dizajn

 

 

Dobra distribucija težine

VARIMAT 300 ostaje precizno na kursu prilikom zavarivanja ravnih krovova zahvaljujući trouglastom dizajnu i promenljivoj transportnoj osiovini

 

Kolica za transport
Kolica za transport

 

Praktičan transportni kofer

U praktičnom transportnom koferu sa teleskopskom ručkom, VARIMAT 300 je uvek bezbedno zapakovan i lako prenosiv

KARAKTERISTIKE

Napon400 V; 230 V
Frekvencija50/60 Hz
Snaga3680 – 5700 W
Brzina1.0 – 10.0 m/min
Temperatura100 – 620 °C
Podešavanje protoka vazduhaDa
Širina dizne40 mm
MaterijaliTPO; PVC; TPE; ECB; EPDM; EVA; PIB; TPU; FPO; PO; PVC-P
LQSDa
Inverter motorDa
Dužina605.0 mm
Širina335.0 mm
Visina373.0 mm
Težina37.5 kg
Dužina kabla5.0 m